Kategorier
Trädgård

Tujahäck för den gröna trädgården

Städsegrön, doftar gott och tålig. Det är vad ni önskar er av er häck i trädgården. Efter några turer till handelsträdgården, och några besök på nätet, så har ni bestämt er för en tujahäck.

Det kan kännas väldigt tråkigt när hösten och vintern kommer. Träd och buskar tappar sina löv och övriga växters blommor vissnar ner och försvinner. Därför har fler och fler börjat satsa på växter som behåller sin gröna och somriga känsla hela året runt. Det kan vara grässorter som bambu, buskar som exempelvis buxbom eller växter som man har format som träd. Och eftersom många även vill behålla ett insynsskydd under hela året så finns det också buskar som man kan ha som häckar, som en tujahäck exempelvis. Tujahäcken har på senare tid blivit mycket vanlig i landets alla trädgårdar.

Lättklippt och enkelt med tujahäck

En tujahäck är en städsegrön häck som även är lätt att klippa och hålla efter. Men det finns fler fördelar med tujorna än så. Det är en växt som doftar mycket gott, och som man gärna tar in grenar av när det lackar mot jul. Tuja är även en väldigt tålig växt och har sällan några problem med jordmån eller vind. Men om du vill att den ska hålla sig i skick så är det viktigt att du klipper den ofta. För om den får växa sig stor och tjock så kan grenarna inuti busken börja vissna, och det kan vara svårt att börja klippa den efter det.