Kategorier
Bygg

Hantverkare i Stockholm jobbar med plattsättning

Vem ska man vända sig till när man haft ett rörproblem och varit tvungen att ta ner plattorna? Bra är att hyra in hantverkare i Stockholm med bred kunskap.

Det var dags för storstädning i huset, något som vare sig Gunnar eller Anita tyckte var särskilt roligt. Men av erfarenhet visste de att om de båda högg in och gjorde sin del gick det fort. Det skulle städas bakom och under både spis och diskmaskin, vilket de varje gång irriterade sig på att de inte gjorde oftare.

Tillsammans drog de ut diskmaskinen, försiktigt för att inte ställa till det med sladdar och kablar. Det var ett riktigt meck men till sist gick det. När de tittade på eländet som gömt sig insåg de att det inte bara var damm och annat som ramlat emellan. Där fanns en fuktfläck som inte bådade gott.

Hantverkare kontaktades

De hade för inte så länge sedan använt sig av en firma som gjort totalrenoveringar. Det var praktiskt då de hade anställda som kunde det mesta. Därför funderade de inte ens utan ringde företaget även denna gång. Personen i andra änden av konversationen kände igen Anita från senast och hälsade glatt.

Lyckligtvis hade de en hantverkare som även jobbar som rörmokare som kunde komma förbi redan samma eftermiddag. De fick information om att inte röra något och inte använda diskmaskinen innan hantverkaren kom. Paret lovade att hålla sig borta och Anita tryckte bort samtalet. Bara en timme senare knackade det på ytterdörren.

Hantverkare fixar allt

Som paret misstänkt kommer kaklet att behöva tas bort för att den  hantverkare i Stockholm de anlitat ska kunna se problemet. Denne har redan med sig saker och kan öppna direkt vilket inte är vanligt men hantverkaren har förstått problemet. Ett rör bakom plattorna har gått sönder och måste bytas ut. Hantverkaren ska komma förbi följande morgon med det nya röret.

När denne dyker upp igen med röret bärs även en fläkt in. Den ska få stå på dygnet runt för att torka väggen, allt för att de inte ska få mögel. När röret är på plats lämnar hantverkaren dem med löfte om att komma tillbaka följande vecka. Om väggen torkat skulle den kaklas igen. Innan dess skulle paret komma och välja kakel. För det var lika bra att välja nytt när de ändå måste byta.