Kategorier
Tak

Takläggare i Norrköping – takplattor

Klimatet i vårt land är en utmaning för taken på våra hus. För att ditt tak ska stå emot vädrets makter kan du anlita en erfaren takläggare i Norrköping.

Tegelplattor på ett hustak pryder alltid sin plats. Plattor i rött tegel matchar både fasader i murtegel och trä. Men ibland kan tegelplattor ge sig på flykt. Efter en blåsig natt kan plattorna ha hamnat i trädgården eller så har de ställt sig på tvären i taket.

Takplattor kan förstås också spricka av olika skäl. Den som klättrar på sitt tak kan skada en eller flera plattor. I sprickorna tränger vattnet från regn och smält snö in och vid en temperatur under nollstrecket sprängs plattorna. För att undvika fuktinträngning kan det vara klokt att låta en takläggare se över taket med jämna mellanrum.

Takläggare i Norrköping – plåttak

Takplattor i tegel och betong i all ära, men det finns andra alternativ för takbeläggning. Plåttak har exempelvis alltid varit gångbart. Ett plåttak tynger inte husets konstruktion speciellt mycket. Åtminstone inte jämfört med betongplattor. Plåttak finns dessutom i olika färgnyanser och ger bra kontrastverkan oavsett färgen på husets fasad. Det går till och med att få formpressade plattor som liknar tegelpannor.

Genom att anlita företag för takläggning i Norrköping går det att få ett proffsigt lagt plåttak. Ett sådant tak får ett långt liv och blir dessutom i det närmaste underhållsfritt. Visst kan det behövas spolas av en och annan gång. Men under vintern kommer snön knappast att tynga taket. Med en rimlig takvinkel kommer snön istället att glida av.