Kategorier
Målare

Ge nytt liv åt ditt hem med fasadmålning i Stockholm

Ge ditt hem ett lyft med fasadmålning i Stockholm. Skydda och försköna din byggnad med rätt färgval och professionell rådgivning för bästa resultat. Läs vidare.

Att låta göra en fasadmålning i Stockholm kan verkligen lyfta hela husets utseende. Det handlar inte bara om att välja en färg som känns fräsch och modern, utan också om att skydda byggnaden från väder och vind. Rätt typ av målarfärg kan förlänga fasadens livslängd avsevärt.

Men att måla om fasaden är inte riktigt som att måla om ett rum inomhus. Det finns en hel del förberedelser som måste göras. All gammal färg som flagnar måste skrapas bort, ytan behöver grundas ordentligt, och ibland kan det till och med vara nödvändigt att laga mindre skador på puts eller trä.

Tips för en lyckad fasadmålning

För att din fasadmålning ska bli lyckad finns det några tips att tänka på. För det första är det viktigt att välja rätt tid på året. För mycket fukt eller för kalla temperaturer är inte att rekommendera när färg ska torka. Helst bör temperaturen ligga stabilt över 5 plusgrader.

När det gäller val av färg är det inte bara en fråga om vilken nyans som kommer att få ditt hjärta att sjunga av glädje varje gång du svänger in på uppfarten. Du behöver även tänka på färgens kvalitet och att den är lämplig för just ditt hus. Rådgör gärna med en fackman för att få de tips och rekommendationer som kan vara avgörande för slutresultatet.