Kategorier
Fönster

Balkonginglasning i Uppsala av flera skäl

En balkonginglasning i Uppsala ger ett skönt utrymme, ökar säkerheten när man har småbarn och kan ge förutsättningar för en egen liten odling av grönsaker.

Lisa funderade på att glasa in balkongen i Uppsala. Det fanns flera anledningar till att hon ville göra det. Först och främst så var den oftast inte trevlig att sitta på, eftersom vädret inte alltför sällan var kallt, regnigt eller blåsigt. Nästa anledning var att hon inte ens under varma dagar vågade ha balkongdörren stående öppen. Hon hade en tvååring och oroade sig därför för risken att han skulle kunna ramla ned.

På senare tid hade hon även börjat fundera på om det skulle gå att ha lite odlingar på balkongen. Det skulle förstås inte kunna bli så mycket att de skulle bli självförsörjande på grönsaker, men det skulle vara en början i alla fall. Och det skulle säkert bli bättre skörd om balkongen var inglasad.

Middag på balkongen efter balkonginglasningen

Till slut gjorde Lisa slag i saken och kontaktade en firma som utförde balkonginglasningar. De kom med bra förslag till hur det skulle kunna göras utan att hon blev helt ruinerad på kuppen. Alltså sa hon ja till offerten och det dröjde inte länge förrän arbetet var igång.

En dag när hon kom hem från jobbet så var allt klart. Lite städning bara och sen kunde hon sätta ut möblemanget. Den kvällen blev det middag på balkongen – med köpta grönsaker, men det skulle hon snart kunna ändra på.